Herre 1 rykker ned i 1. Division

Skrevet af admin. Sendt til Nyheder

Dette blev desværre kendsgerningen, da AaB’s bedste herrehold spillede mod Århus FK i den afgørende kvalifikationskamp lørdag den 15. April.

AaB startede ellers som lyn og torden og viste det store potentiale der er i holdet. 4-0 stod der efter en 1. Periode, hvor AaB sad på hele spillet og Århusianerne virkede rådvilde. Det var tydeligt at se, at når de unge AaB’ere kan spille frit, så besidder de et meget større potentiale end de har vist i den svære sæson de har haft i Unihoc-ligaen. 

2. Periode var en tæt affære, hvor Århus formåede at komme tilbage i kampen. Efter 2. Periode stod den 6-2 til AaB, og Århus skulle dermed hente to mål for at tvinge kvalifikationskampene ud i overtid.

Dette skete rent faktisk - dels på grund af nogle dumme udvisninger til AaB og dels, at Århus blev bedre og bedre som perioden skred frem. Samtidig begyndte nervøsiteten og hele sæsonens mange nederlag at sætte sig hos AaB’erne. Det var tydeligt, at det var på det psyksiske plan, at AaB’erne havde problemer.

Skæbnen ville desværre, at Århus scorede det afgørende mål i overtiden og sikrede sig pladsen i Unihoc-ligaen. Kampen endte dermed med en sejr til AaB på 6-5, men da Århus vandt første kamp 5-3, var Århus bedst på målscoren.

 

AaB Floorball må derfor indstille sig på, at den næste sæson hedder 1. Division. Senest holdet var dernede var i sæsonen 2006/07, så det har været en lang periode, at holdet har været en del af landets bedste række - hvor det undervejs er blevet til mange slutspilsdeltagelser og ikke mindst bronzemedaljer i 2011/2012.

Pt. arbejdes der med planlægningen frem til næste sæson, hvor AaB Floorball altså har et herrehold i 1. Division. Hertil kommer, at 2. Holdet, som jo vandt. 2. Division forbliver i 2. Division.

Smalt nederlag i 1. Kvalifikationskamp

Skrevet af admin. Sendt til Nyheder

Kvalifikation til Herre Unihoc-liga - 1. Kamp:

Aarhus FS vs. AaB Floorball 5-3 (2-1, 0-1, 3-1)

 

Det blev til et smalt nederlag på 3-5 ude mod Aarhus FS i lørdags. Kampen var meget lige og bølgede meget frem og tilbage, hvor begge hold i perioder fik sat sig godt fast i angrebszonen. Holdene tillod dog ikke mange chancer, og de fleste mål kom på spilvendinger og boldtab. Kampen var helt lige efter de to første perioder, men i starten af 3. Periode fik Århus scoret tre hurtige mål, som gjorde at stillingen var 5-2 i Århus’ facør. AaB fik dog scoret et meget vigtigt mål til 5-3, som blev kampens resultat.

AaB spillede en fin kamp og der er meget der kan tages med til næste kamp, herunder at man tilspillede sig mange gode chancer. Holdet kan nu bruge den kommende uge, til at få fintunet og justeret enkelte detaljer, således at man er klar til at vinde den afgørende hjemmekamp.

Kvalifikationen bliver afgjort på lørdag kl. 11.00, hvor AaB på egen bane skal vinde med to overskydende mål for at tvinge kampen ud i forlænget spilletid. Vinder AaB med tre mål eller mere går AaB videre. Alt andet vil betyde at Århus vinder og spiller sig i ligaen.

Kampen starter kl. 11.00 og der er gratis entré.

 

Optakt til kvalifikationskampen

Skrevet af Peter Houkjær. Sendt til Nyheder

Kort interview med herrernes træner, Lars Jensen. 

 

Du overtog holdet halvvejs i sæsonen. Hvordan har du oplevet holdet og den halve sæson?

"Det har været et svært forår, fra jeg overtog holdet før jul og til nu har det været nederlag på nederlag. Kampene på udebane mod brønderslev og sunds har dog været tætte kampe, som med lidt held havde givet point."

 

 Hvordan vil du vurdere chancerne i den sidste afgørende kamp?

"Vi er bagud med to men ser positivt på at vi kan hente de 2 mål. Vi skal være bedre i vores omstillingsspil og scorer på vores chancer. For at gå videre må vi som hold vise at vi trods alt har spillet i ligaen, og er mere trimmet end Aarhus. Holdet har haft få succes oplevelser og mange skader, så at kunne overleve nedrykningsslutspillet ville være en kæmpe sejr for holdet."

 

 


Kampen spilles i AaB hallen lørdag kl. 11.00

AaB Floorball håber at rigtig mange vil komme og bakke op om holdet i den svære kamp!

Kvalifikationskampe om at blive i ligaen

Skrevet af admin. Sendt til Nyheder

AaB Floorball’s bedste herrehold har haft en turbulent og meget svært sæson i Unihoc-ligaen i 2016/17.

Holdet var ved sæsonstart spået til at kæmpe i den nederste ende af ligaen, da stammen på holdet var nogle få rutinerede spillere samt mange uprøvede unge talenter.

Men i løbet af efteråret skiftede flere af de rutinerede spillere - af forskellige årsager - til andre klubber. Derfor har holdet i det meste af grundspillet haft det meget svært, blandt andet pga. En smal trup der har gjort holdet sårbare overfor skader.

Grundspillet endte med en sidsteplads, hvor det blev til en enkelt sejr over Sunds. En fantastisk flot sejr der kom på hjemmebane i efteråret, hvor holdet viste det potentiale det besidder. 

AaB har siden afslutningen på grundspillet brugt tiden på at fintune taktikken, samt at få bugt med skader og småskavanker.

Sidstepladsen betyder, at holdet skal spille 2 kvalifikationskampe mod Århus FK (vinder af 2. Division Midt). Der spilles ude og hjemme, hvilket betyder, at det er den samlede målscore over de to kampe, der er afgørende. Står holdene helt lige efter de to ordinære kampe, går den sidste kamp i sudden victory og evt. straffeslag. Første kamp kan ende uafgjort – og der spilles ikke med reglen om udebanemål. De to hold, der sammenlagt vinder deres serier, spiller Unihoc Floorball Liga 2017/18.

Kampprogrammet er som følger:

  • Lø, 8/4 12:15 ÅFK – AaB Floorball (TST Aktiv Center)
  • Lø, 15/4 11:00 AaB Floorball – ÅFK (AaB Hallen)


Skader eller ej...

Smal trup eller ej...

Holdet er klar til at give alt hvad de har for at bevare en plads i ligaen!

Flere artikler...